2011. december 11., vasárnap

Karácsony itthon

Karácsony!!!Egy ünnep,melyre mindig egy esztendőt kell várnunk.Nem elég csak 24-én ünnepelnünk,hetekkel előtte készülnünk kell áhított ,,vendégünk,,fogadására.A minap férjemmel ültünk le a meggyújtott kis adventi gyertyánk mellé egy finom forró csoki társaságában,és elmélkedtünk gyerekkori emlékeinken.Azon,hogy kinél mikor díszítette  a Jézuska a fát, ki milyennek élte át a hatalmas fa fényeinek,illatának élményét.Ilyen beszélgetés mindenkinek kell,melegen ajánlhatom.Annyira jó volt a kis lelkünknek,próbáljátok ki.
Kicsi otthonunkat pár napja már az ünnep fényébe öltöztettük.Elfoglalták méltó helyüket izzóink,kikerültek arany gömbjeink,és december 6-a óta minden nap nyitásra kerül adventi naptárunkból egy kis üzenet:)))Annyira szeretem,olyannak érzem magam,mint egy izgatott kisgyermek,aki várja az újabb estéket egy üzenet kedvéért:)



Gondolkodtam már a karácsonyi menün is. Aszalt szilvával töltött pulykamell biztos kerül az ünnepi asztalkánkra.Már meg is vásároltam a díszeket,a piros gyertyát, tányéralátétet, mécseskéket.
A süteményeken még gondolkodom,de a mézeskalácssütés barátnővel programba van iktatva.
Szeretem ezeket a dolgokat.Csinosítani az otthonunkat, bevásárolni az ünnepre,kis fácskánkat kiválasztani...ezek a dolgot teljesen betöltik a szívemet.
És igen,ajándékokról eddig még egy sort sem olvashattatok.A karácsony nem az ajándékok,sokkal inkább a szeretet ünnepe......

2 megjegyzés:

  1. Teljesen egyetértek az utolsó mondatoddal: nem az ajándékokon kellene lennie a hangsúlynak. Mi például nem is ajándékozunk a hagyományos módon egymásnak, inkább közös programot találunk ki, például színház, hétvégi kirándulás valahova. Így nem jöhet szóba egymás túllicitálása, vagy el nem talált ajándékok.

    VálaszTörlés
  2. Teljesen jó ötlet,és legalább együtt a család:)

    VálaszTörlés